מועצה אזורית גדרות
א א א
תמונה מהמועצה תמונה מהמועצה תמונה מהמועצה תמונה מהמועצה

עדכון קורונה 27.09 יום הכיפורים תשפ"א

תאריך: 27/09/2020
תוכן:

‏ט' תשרי, תש"פ
27 ספטמבר, 2020

תושבי גדרות היקרים,

הימים שבין ראש השנה ליום הכיפורים נקראים עשרת ימי תשובה. אלה ימים מיוחדים של חשבון נפש סליחה וכפרה.   ע"פ המקורות יום הכיפורים מכפר על עבירות שבין אדם למקום אולם על עבירות שבין אדם לחברו יש לבקש את הסליחה באופן אישי ולא באמצעות תפילה.
לימים הנוראים השנה יש משמעות כפולה כשעל כולנו עוברים "ימים נוראים" של חוסר ודאות, סגר, וגידול במספר החולים הן ברמה הארצית והן ברמה המקומית.

לצערי, יום הכיפורים השנה אינו דומה לימי כיפור בעבר, הצום והתפילות יהיו שונים לאור ההנחיות שהתקבלו בממשלה.
אני קורא לכם התושבים יחד עם שמירת קדושת החג, לשמור גם על בריאותכם ובריאות החברים בקהילה ואנא, השנה התפללו במרחב הפתוח  והימנעו מהתקהלות ככל האפשר.

להלן ההנחיות והדגשים לתפילות בתקופת הסגר וליום כיפור:

בתי כנסת יהיו סגורים בתקופת הסגר, למעט תפילות יום כיפור בהתאם למתווה תפילות בחגים -  

שטח פתוח - בקפסולות של עד 20 איש, תוך הקפדה על עטיית מסכות ושמירת מרחק

של 2 מאדם לאדם.

במבנה סגור - בקפסולות של עד 25 איש, לכל כניסה למבנה מותרת כניסה של עד 2 קפסולות  (סה"כ עד 50 איש).  במידה וקיימת כניסה נוספת למבנה מותרת כניסה של עוד 2 קפסולות של עד 25 איש כל אחת. 

הכל בתנאי שישמר מרחב של 4 מ"ר לכל אדם.

המתפללים והגבאים מתבקשים להקפיד על מספר הנחיות -

שימוש בערכת תפילה אישית ומניעת העברתה מאדם לאדם

לפתוח חלונות 

הקמת הצללה למניינים בשטח הפתוח

בתום הצום, במידה ותהיה חלוקת מזון לשבירת הצום, החלוקה תתבצע בבקבוקים אישיים ודברי מאכל באריזות אישיות

תפילות בשאר ימי הסגר יתאפשרו במרחב הפתוח עד 20 אנשים וברדיוס עד 1000 מטר ממקום מגורים.


אני מאחל לכל תושבי גדרות ובית ישראל גמר חתימה טובה,


יוסי קנדלשיין
ראש המועצה