מדיניות התגוננות במועצה אזורית גדרות עד ליום ב' 17/5/2021 שעה 20:30

תאריך: 16/05/2021

תושבי גדרות,

בהמשך למצב הביטחוני, פיקוד העורף האריך את מדיניות ההתגוננות עד ליום שני, 17 מאי 2021 שעה 20:30 לדרום השפלה  אשר בתחומה נמצאת מועצה אזורית גדרות.

• הנחיות פיקוד העורף מאזנות בין הצלת חיים לשגרת חיים ומבוססות על הערכות מצב המתקיימות באופן שוטף. השקט בין מטח למטח עלול לתעתע  גם אם אין ירי למשך זמן הסכנה עדיין קיימת ואל לנו להקל ראש אנו נמצאים במערכה שהאזרחים הם חלק בלתי נפרד ממנה.
  • חשוב להזכיר שישנה מגבלת התקהלות של עד 10 אנשים בשטח פתוח ועד 100 איש במבנה.
  • מערכת ההתראה של פיקוד העורף היא ממוקדת לכל יישוב בנפרד. רק באזורים בהם נשקפת סכנה לאוכלוסייה. על כן ייתכן ויישמעו אזעקות או יירוטים מיישובים סמוכים ללא שנשמעה אזעקה באזורכם.
  • במידה ויש התרעה בעת נסיעה ברכב חשוב להקפיד לצאת מהרכב, ולשכב על הרצפה תוך הגנה על הראש. השארות ברכב מסכנת את חייכם.
  • במקרה של ארוע או מציאת חלקי רקטות, אין להתקהל במקום, חשוב להתרחק  מחפצים בלתי מזוהים, או מרקטות וחלקיהם. בכל מקרה של זיהוי נפל או חפץ חשוד יש להרחיק אנשים מהמקום ולדווח למוקד  100.
  • בשאלות ניתן לפנות למוקד פיקוד העורף למספר 104 או לטלפון 052-9104104

לרגל חג השבועות החל היום, ברצוני לאחל לכם ולכל בית ישראל חג שמח ושקט ושנזכה לחגוג את החג כהלכתו בשנה הבאה.

בברכת חג שמח